A Zero Carb tészta
A Zero Carb termékcsalád különleges alapanyaga a Távol-keleti konjacnövény, melynek gumójából készül a konjacliszt.
Termékeink főbb összetevője a konjac liszt. A konjak (vagy konyak / konjac) lisztet a konjak növény (ördögnyelv) gyökérgumójából készítik. A világ számos országaiban már igen régóta használják.
A konjac liszt az egyik legjobb búzalisztet helyettesítő természetes alapanyag. Számos kiváló tulajdonsággal rendelkezik, amiért érdemes az egészségtudatos táplálkozás részeként is használni.
Ez a gluténmentes, íztelen, szagtalan lisztféleség nem hízlal, ugyanis rendkívül alacsony a kalóriatartalma, szinte teljesen széndhidrát mentes, nem emeli a vércukorszintet, továbbá zsírmentes, allergén mentes élelmiszer.
Sok vizet képesek megkötni, így minél több Zero Carb tésztát eszel, annál jobban telítve leszel, annál jobban nő a teltségérzeted. Ez pedig egy sikeres fogyókúra elengedhetetlen feltétele.
Csak természetes összetevőket tartalmaz: glukomannánt* és vizet. Más nincsen benne!
*A glukomannán egy nem felszívódó összetett szénhidrát, mely változatlan formában halad át a szervezeten. Előnye, hogy jelentősen növeli a telítettségérzést és így a jóllakottságot.
Ezért az ebből készült Zero Carb termékek nem tartalmaznak a szervezet számára hozzáférhető energiát, így egyáltalán nem hizlalnak.
Minél többet fogyasztasz belőle, annál erőteljesebb a hatás. Így sokkal könnyebb a fogyás, sokkal könnyebb a vércukorszint szabályozása is.
Miért jó ez nekem? Miért fogyasszam?
Mert:
- Teljesen szénhidrát- és kalória mentes.
- Természetes, vízben oldódó növényi rost, nem tartalmaz zsírt, cukrot, keményítőt vagy fehérjét
- Gabona és gluténmentes
- 100% -ban növényi eredetű
- Szobahőmérsékleten körülbelül egy évig tárolható, nem igényel hűtést
- Megfelel a “zöld élelmiszerekkel” szemben támasztott elvárásoknak
- Nem tartalmaz mesterséges színezéket, aromákat vagy tartósítószert, adalékokat
- Opálos, inkább az üvegtésztához hasonló küllemű (nem mungóbablisztből készül – nem üvegtészta!)
- Íztelen – nincs saját íze, emiatt könnyen felszívja környezete aromáit.
- Használatával helyettesíthetőek a hagyományos tésztafélék. Kiváló köret, vagy kiegészítő lehet: főzelékek, szószok, levesek, sültek, saláták,stb. kísérőjeként.
Egészségünkre gyakorolt hatása is kiemelkedő:
- Bizonyítottan csökkenti és szabályozza a vércukorszintet,
- Segíti az emésztést, magas rosttartalma hozzájárul az egészségesebb bélrendszerhez,
- Szabályozza a székletképződést, ezáltal kedvezően hat a székrekedésre (széklet lágyító hatású)
- Korlátozás nélkül bárki eheti
- Semmilyen allergént nem tartalmaz
- Minél többet eszünk belőle, annál jobban telít, így segít megőrizni a megfelelő testsúlyunkat (alakunkat) is.
- Fogyasztó hatású (mivel nincs semmilyen kalóriatartalma)
Kik fogyaszthatják?
Gyakorlatilag mindenki!
Mivel ez a tészta teljesen szénhidrátmentes, allergénmentes ezért kifejezetten ajánlott:
- Fogyókúrázóknak, diétázóknak,
- Cukorbetegnek,
- IBS (Irritábilis bélszindróma) betegeknek,
- Ételallergiásoknak (gluténérzékenyeknek ),
- Életmódváltáshoz,
- Paleolit táplálkozáshoz,
- Egészségtudatos életmód kedvelőinek,
- Vegán ételként vagy vegetáriánus ételként,
- Gyermekeknek,
- Terhes nők is fogyaszthatják (bőséges folyadékbevitel szükséges),
- Kímélő, roboráló ételként, tetszőlegesen felhasználható.
- Szénhidrát és fehérje szegény táplálkozás esetén